Canisius

Ontdekken, ondernemen, samen doen.

Hier staan wij om bekend!

Super goed Engels met Tweetalig Onderwijs

In Tubbergen kun je als havo- of vwo-leerling in de onderbouw Tweetalig Onderwijs (tto) volgen, waarbij veel lessen in het Engels gegeven worden. Tto sluit je af met een Cambridgediploma. In Almelo hebben alle vmbo-, havo- en vwo-leerlingen de mogelijkheid om in de onderbouw via het programma Anglia Engels op een hoger niveau te volgen. Leerlingen die in de onderbouw tweetalig onderwijs of Anglia hebben gevolgd, kunnen in de bovenbouw op hun eigen niveau verdergaan met Anglia of deelnemen aan Fast Lane English (FLE). Leerlingen worden hierbij voorbereid op het examen van de Cambridge University. Het FLE geeft je veel voordelen als je naar een hogeschool of universiteit gaat, want veel lesstof wordt daar in het Engels gegeven.

Bekijk folder
Canisius is dé Volleybalschool van Twente en omgeving

Canisius heeft een eigen Volleybalschool. De Volleybalschool Canisius (VSC) komt voort uit de WK deelnames van het meisjesschoolteam in 2012 (Frankrijk) en 2014 (Portugal). Het hoofddoel is om 2-jaarlijks een team af te vaardigen naar het WK-scholenvolleybal, georganiseerd door de ISF (International Schoolsport Federation). Daarnaast willen we elk jaar deelnemen aan het NK Scholenvolleybal, de Olympic Moves.

Bekijk folder
Bijzondere buitenlandreizen en excursies

We vinden we het belangrijk dat je kennismaakt met andere culturen en leefgewoontes. We organiseren dan ook allerlei projecten en uitwisselingen met scholen in andere landen binnen en buiten Europa (Internationalisering). Zo is Canisius een partnerschool van scholen in Taiwan, Zuid-Afrika, Canada en Spanje Daarnaast zijn leerlingen ook Polen en Slowakije geweest. Spannend en leerzaam!

Lees meer
Extra uitdaging voor slimme vwo'ers

Ben jij die slimme vwo'er die zich op een specifiek vlak (creatief, taalkundig, sportief, muzikaal of technisch) verder wil ontwikkelen? Dan ben je op Canisius aan het juiste adres. We bieden je vele extra's! Zo werken we bijvoorbeeld samen met verschillende universiteiten zodat jij altijd wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen.

Bekijk folder
Maatwerk

Ben jij bijvoorbeeld heel erg goed in geschiedenis? Misschien kan jij het vak wel op een hoger niveau volgen of versneld examen doen. Ook als je wat meer hulp nodig hebt bij een vak, kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.  

Lees meer
Super veel stagemogelijkheden

Op Canisius (Tubbergen) heb je eindeloos veel stagemogelijkheden. Dit komt doordat we heel nauw contact hebben met stageverleners in de regio. Stagelopen kan daarom op allerlei manieren, zelfs als de stage niet helemaal binnen je profiel past. Ook op onze locatie Almelo hebben we uitgebreide stagemogelijkheden in klas 3 mavo en 4 havo. We denken met je mee en zoeken samen naar met jou naar de leukste stage(s)!

Bekijk de video

Naar Marokko maar zonder vliegtuig, hoe dan?

Op school moet je natuurlijk van alles leren, maar... dat doe je bij ons niet de hele tijd met een boek en een docent.


Zelf keuzes maken

Je krijgt veel opdrachten en je mag allerlei problemen oplossen. Welk reisplan zou jij maken voor iemand die naar Marokko wil zonder te vliegen? Je krijgt de ruimte om mee te denken over de les en mag ook zelf keuzes maken.

We kijken naar wat het beste bij jou past

Misschien gaat Engels als een tierelier en heb je moeite met wiskunde. Dan kun je meer tijd gebruiken voor wiskunde. Gaat Engels je al heel goed af? Dan is tto (tweetalig onderwijs) misschien iets voor jou! Je krijgt dan les in het Nederlands en Engels. Daarnaast heb je bij ons de kans om vakken te versnellen of op een hoger niveau examen te doen.

En natuurlijk leer je niet alleen op school

Je gaat ook naar bedrijven toe, op excursie/studiereis in binnen- en het (verre) buitenland, of je volgt een leuke stage. De keuze ligt bij jou! 

_DSC5169

Persoonlijke begeleiding

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt op onze school, want alleen als je lekker in je vel zit kun je goed presteren en jezelf ontwikkelen. Wij staan voor goede begeleiding, niet alleen tijdens de eerste weken, maar gedurende je hele middelbare schoolloopbaan.

Op het gebied van begeleiding hebben we diverse specialisten in huis zoals mentoren, teamleiders,  schooldecanaat, een  zorgteam, overbruggers, Pluspunt (individuele coaching bij leer- en/of gedragsproblemen), Dyslexiecoach, Dyscalculiecoach en Remedial Teaching Taal/Rekenen/Motoriek. Heb je het even moeilijk? Dan staan er dus altijd mensen voor je klaar om je helpen.


_DSC5282
De extra’s

Op Canisius maak je heel wat mee. Denk maar aan toneelvoorstellingen, kerstgala, disco, klassenavonden enzovoort. Bovendien zit het jaar vol met leuke activiteiten voor ieder talent, of je nou sportief, creatief, muzikaal of technisch bezig wil zijn. Denk bijvoorbeeld aan: Open kunstatelier, Olympic Moves, Voice of Canisius of doe een reanimatiecursus!


Downloads

Canisius is een school die open staat voor jouw talent. We bieden onderwijs dat je goed voorbereidt op een vervolgstudie en een geslaagde toekomst. Onderwijs in een veilig en positief leerklimaat, waarin je je thuis voelt en goede begeleiding krijgt.

Informatiebrochure

_DSC5137